Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/bouwbedrijfvdtol/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 8

Bouw nieuwe liftschaft ondanks corona tijdig voltooid

Verbouwen in een zorginstelling… dat is in deze coronatijden wel een dingetje.  Maar bij Bouwbedrijf vd Tol denken we graag in oplossingen. Bovendien weten onze opdrachtgevers dat wij ‘Bouwen met zo min mogelijk overlast voor de bewoners’ altijd hoog in het vaandel hebben staan. En dat geldt nu natuurlijk nog meer dan anders.

Na goed overleg met de opdrachtgever konden we begin maart dan ook gewoon volgens plan beginnen met de bouw van een nieuwe liftschacht in woon-zorgcentrum Ewoud. De werkzaamheden – waarbij we alle coronamaatregelen zorgvuldig in acht namen – zijn geheel naar wens verlopen. Hoewel… op enig moment bleek er toch een riolering te zijn geraakt, met een verstopping tot gevolg. Het lijkt wel of zulke dingen altijd precies in het weekend gebeuren, zo ook nu. Maar weekend of niet: onze mannen gingen als de wiedeweerga aan de slag om het probleem te verhelpen en dat lukte gelukkig snel. Na een fijne bouwperiode hebben we de liftschacht begin mei opgeleverd.

Voor veel bewoners van Ewoud was de bouw een welkom verzetje. De bouwplaats werd weliswaar goed met stofschotten afgezet, maar door kijkgaten in de stofschotten te maken, konden de bewoners toch een praatje met de werklui maken en de bouwvorderingen in de gaten houden. Dat werd zeer op prijs gesteld, niet alleen door de bewoners, maar ook door onze mannen. Eén bewoner kwam trouw elke dag een kijkje nemen. Hij ontpopte zich tot enthousiast fotograaf en legde alle vorderingen vast op de gevoelige plaat. Wekelijks stuurde hij ons zijn foto’s toe. Een erg leuk gebaar dat we zeer waarderen.

Over de werkzaamheden

Midden in woon-zorgcomplex Ewoud in IJsselstein werd door Bouwbedrijf vd Tol in een bestaande vide een nieuwe schacht opgetrokken en een liftinstallatie geïnstalleerd. De nieuwe liftinstallatie maakte het mogelijk om een ander deel van het pand – met daarin de oude lift – te slopen. De komende jaren zal het woon-zorgcomplex in fases worden vernieuwd. Maria Bon van Atelier Dutch is de architect van dit project.

Over de opdrachtgever

Woon-zorgcentrum Ewoud kent een eeuwenlange geschiedenis in de ouderenzorg. Ewoud komt namelijk voort uit een gasthuis dat al in 1348 door heer Arnoud van IJsselstein werd opgericht. Ewoud is gelegen in het groen, vlakbij het historisch centrum van IJsselstein. Op dit moment omvat het complex 78 appartementen en 166 servicewoningen. Vecht en IJssel is een jonge dienstverlenende organisatie (sinds 2011) die onder andere vier zorglocaties voor ouderen in de regio Utrecht en IJsselstein beheert.

Zoekt u een geschikte partij voor een bijzondere bouwklus? Bouwbedrijf vd Tol helpt u graag!