Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/bouwbedrijfvdtol/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 8
Landing page

De Wiese in Schalkwijk

Het startsein van de nieuwe woonwijk De Wiese klonk in 2011 met de bouw van een sociaal cultureel centrum. Dit centrum is inmiddels de spil van het dorpsleven en draait op volle toeren. Ook de wijk zelf is uniek te noemen. Niks geen snelbouw hier, De Wiese bevat uitsluitend traditioneel en ambachtelijk gebouwde huizen. Oersterk en oermooi. De ruim zestig gebouwde woningen staan op flinke kavels en zijn gebouwd met een rijke jaren ’30 architectuur. De nieuwe straten, inclusief beplanting en straatmeubilair, zijn ruim opgezet en passen mooi bij de rest van het dorp.

Fasen Ontwikkeling

Landelijk

Dorps

Sociaal Cultureel Centrum

De Schalk

Gevarieerd straatbeeld

Jonge woonwijk

Landelijk wonen nabij stad Utrecht

Wat is er nou zo uniek aan De Wiese? Ten eerste natuurlijk de locatie. Wonen in een dorp, waar je naar hartenlust kunt genieten van een wandeling of fietstocht langs de rivieren, waar je prachtige uitzichten hebt op weilanden en landerijen, waar de (klein)kinderen lekker onbezorgd buiten kunnen spelen… wie wil dat niet? In die landelijke en aangename sfeer is de nieuwe wijk De Wiese gerealiseerd.

Oersterk en oermooi

Ook de woningen zijn uniek. Niks geen snelbouw in De Wiese: dit project bevat uitsluitend traditioneel en ambachtelijk gebouwde huizen. Oersterk en oermooi. “De woningen zijn gebouwd met een rijke architectuur en staan op flinke kavels”, vertelt Bram van Eck van Bouwbedrijf vd Tol. “We kiezen voor materialen van goede kwaliteit, hardhouten kozijnen, uitgetimmerde goten en overstekken. Bovendien werken bij ons ervaren ambachtslieden. Dat is maar goed ook, want een andere uniek aspect aan dit project was de grote keuzevrijheid die de bewoners hadden. Dat is aan de ene kant fijn werken voor de bouwers, er wordt tenslotte een groot beroep op hun vakmanschap gedaan, maar aan de andere kant vergt het ook enig aanpassingsvermogen. Het is in het begin altijd even een kwestie van enthousiasmeren, maar als ze dan bezig zijn en het resultaat beginnen te zien, hebben ze veel eer van hun werk. Dan zijn ze echt trots. En terecht.”

Nieuwe ontwikkelingen?

Wilt u op de hoogte blijven van de plannen die we hebben voor de toekomst in deze omgeving? Laat je email gegevens hier achter.

Copyright 2022. All rights reserved.