Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/bouwbedrijfvdtol/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 8

Nieuwbouw Stationsweg Bunnik gestart

10 sociale huurappartementen

Met het slaan van ‘de eerste paal’ is de nieuwbouw aan de Stationsweg 51-55 in Bunnik gestart. Wethouder Erika Spil (gemeente Bunnik), Ed de Groot (directeur LEKSTEDEwonen) en Carl van der Tol (directeur bouwbedrijf Van der Tol) sloegen deze mijlpaal. De gemeente Bunnik heeft grote behoefte aan woningen en specifiek kleinere huurappartementen. LEKSTEDEwonen geeft daar aan invulling op deze locatie. Bouwbedrijf vd Tol zorgt voor de bouw van dit appartementengebouw.

Mijlpaal

De start van de nieuwbouw is om meerdere redenen voor de drie partijen een mijlpaal.

Erika Spil (Wethouder gemeente Bunnik): “Dit kleinschalige project is een voorbeeld hoe we met de beschikbare ruimte binnen de dorpen bouwen aan betaalbare woningen. Er is in Bunnik een enorm tekort aan sociale huurwoningen. Met een project zoals hier aan de Stationsweg helpen we de mensen die al jaren op de wachtlijst staan.”

Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): “Voor ons is het belangrijk zichtbaar te maken dat we starten met de bouw op basis van afspraken met de gemeente. Er is een grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Bunnik. Deze twee- en driekamerappartementen sluiten goed aan op die vraag en behoefte van de veel woningzoekenden uit verschillende doelgroepen.”

Carl van der Tol (Directeur Bouwbedrijf vd Tol): “Bouwen in je eigen dorp is altijd speciaal, maar deze locatie heeft voor ons iets extra’s. In 2014/2015 hebben wij namelijk ook de naastgelegen brandweerkazerne gebouwd. Bouwbedrijf vd Tol is een regionale bouwer die met vaste lokale onderaannemers veelzijdige projecten realiseert. We verheugen ons op deze eerste samenwerking met LEKSTEDEwonen en zijn erg blij dat we weer in ons eigen Bunnik een mooi complex kunnen realiseren.”

Sociale huurappartementen

Het kleinschalige gebouw bestaat uit drie woonlagen en sluit qua uitstraling mooi aan op de naastgelegen bebouwing. Er komen 10 appartementen met verschillende woonoppervlakten. De huurprijzen variëren van € 585 tot € 720 (sociale huur, exclusief servicekosten). De twee driekamerappartementen krijgen een balkon of een terras. Begin 2020 start LEKSTEDEwonen met de verhuur en dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar, zoals brochure, plattegronden en toewijzingsvoorwaarden. Naar verwachting worden de appartementen voor de zomer van 2020 opgeleverd door Bouwbedrijf vd Tol.

Meer informatie

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de start verhuur kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de nieuwsbrief ‘Stationsweg Bunnik’. Meer informatie over de nieuwbouw is ook te vinden op www.lekstedewonen.nl.

Terug naar projecten