Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/bouwbedrijfvdtol/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 8

Samenwerking Bouwbedrijf vd Tol en Groendakcoach

Groenere steden, duurzaamheid, circulariteit… vrijwel iedereen is ermee bezig. Dat geldt zeker voor de bouwsector. Ook bij Bouwbedrijf vd Tol dragen we graag een steentje bij aan een beter milieu. Sterker nog, wij zijn gespecialiseerd in het duurzaam en energieneutraal bouwen en renoveren van woningen en bedrijfspanden.

Zo hebben we onlangs een prachtig project gerealiseerd in samenwerking met Groendakcoach. Nadat we het kantoor van BCD Travel in Utrecht hadden vernieuwd en aangepast aan de ‘groene’ eisen van deze tijd, zorgde de aanleg van een groendak voor een spectaculaire finishing touch. Het resultaat was zo mooi, en een groendak heeft zoveel voordelen, dat we hebben besloten om de samenwerking met Groendakcoach verder uit te breiden.

Verduurzaming

Bram van Eck, commercieel directeur Bouwbedrijf vd Tol: “Ons doel is een compleet pakket te bieden op het gebied van verduurzaming van woningen en bedrijfspanden. De samenwerking met Groendakcoach past hier perfect bij.”

Marc Rotmans, directeur Groendakcoach: “Als Groendakcoach willen we bijdragen aan een betere en gezondere leefomgeving voor mens en dier. Deze passie dragen we zo breed mogelijk uit. Niet alleen door groene daken te installeren, maar ook door het geven van advies en voorlichting. Dit doen we samen met partners die deze ambitie met ons delen. Het doet ons deugd om Bouwbedrijf vd Tol als duurzaam bouwspecialist aan ons netwerk toe te kunnen voegen.”

Groendak

Wat is een groendak? Door het plaatsen van sedum en andere plantjes op een dak wordt een stukje natuur gecreëerd, met alle positieve gevolgen vandien. Een groendak heeft namelijk enorm veel voordelen. Om te beginnen gaat een groendak twee tot drie keer langer mee dan een gewoon dak. Dit komt omdat een groendak bescherming biedt tegen allerlei weersinvloeden, zoals zonlicht (UV-straling), regen en temperatuurschommelingen. Als groendakspecialist geven wij dan ook 10 jaar garantie op de waterdichtheid van het dak en maar liefst 45 jaar op de dakbedekking.

Natuurlijke isolatie

Maar er is meer: een groendak zorgt voor natuurlijke isolatie. In de zomer zorgt een binnendak voor een binnentemperatuur tot liefst vier graden koeler. In de winter zorgt het juist dat de warmte binnen blijft. Een groendak is ook de perfecte waterbuffering, waardoor het riool bij hoosbuien minder wordt belast. Verder is een groendak geluiddempend en neemt het fijnstof en CO2 op. En last but not least: door de grote variatie aan plantjes op het dak trekt het vogels, bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan. Zo verhoogt een groendak de biodiversiteit in de omgeving. En ook niet onbelangrijk: een groendak ziet er veel fraaier uit dan zo’n zwart plat dak; het is gewoon een genot om naar te kijken. Wegens al deze voordelen geven veel provincies en gemeentes subsidie op het aanleggen van groendaken.

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor een groendak of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op. Ondertussen kunt u alvast een kijkje nemen op de website van Groendakcoach.

Zoekt u een geschikte partner voor een duurzame bouwklus? Bouwbedrijf vd Tol helpt u graag!

Het kantoor van BCD Travel met een nieuw groen dak.